Wykład naukowy: „Roślinny preparat polifenolowy w profilaktyce choroby Alzheimera”

Czy istnieją naturalne substancje roślinne usprawniające pracę mózgu? Pomocne w chorobach degeneracyjnych tego narządu, jak choroba Alzheimera?

– Stowarzyszenie CAMINO zaprasza na wykład pt.”Roślinny preparat polifenolowy w profilaktyce choroby Alzheimera” (Prof. dr hab. Anna Bogucka-Kocka, dr hab. Dominik Szwajgier).

Trwają prace nad naturalnym, roślinnym preparatem, który w przyszłości mógłby być pomocny w łagodzeniu chorób degeneracyjnych mózgu jak „Alzheimer” właśnie, jak też ogólnie pojętych stanów zapalnych wszystkich konsumentów, szczególnie osób z zespołem Downa.

Prof. dr hab. Anna Bogucka-Kocka z UM w Lublinie wraz z dr hab. Dominikiem Szwajgierem z UP w Lublinie prowadzą badania dotyczące suplementu diety dla osób w każdym wieku. Suplement diety zawiera tzw. inhibitory cholinoesteraz (w chorobie Alzheimera), szereg przeciwutleniaczy i związków o działaniu przeciwzapalnym. Jest w 100% naturalnym produktem. Teraz trwają prace w kierunku zamknięcia preparatu w odpowiednim opakowaniu (kapsułka czy żelek itp.). Stan badań nad preparatem zostanie zaprezentowany w formie 45min wykładu, następnie prelegenci odpowiedzą na wszelkie pytania na temat stanu wiedzy o ch. Alzheimera i możliwości jej leczenia.

Zapraszamy w dniu 21.10.2017 r. o godz. 13:30 do SOSW przy ul. Hirszfelda 6 w Lublinie (bezpośrednio po szkoleniu „Kto, po co i jak – rzecz o wychowaniu”).

Wstęp wolny!