Idea „Zakupów pro społecznych”

Wdrażamy program pilotażowy 🙂 Sklep na FB już niedługo będzie otwarty 🙂 Będziemy zamieszczać tam produktu stworzone przez naszych podopiecznych stwarzając im możliwość rozwoju .

Nasz CEL na przyszłość: PRACA

Bezpośredni adres sklepu:

Drodzy!Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Wielu z Was rozpoczęło poszukiwania wyjątkowych prezentów dla swoich najbliższych, rodzin, przyjaciół, nauczycieli lub terapeutów.Stowarzyszenie Camino przygotowało dla Was specjalną ofertę świąteczną, stworzoną przez naszych podopiecznych. Mamy nadzieję, że skradną one Wasze Wielkie Serca J nawet tych najbardziej wymagających! Z myślą o Was nasi podopieczni stworzyli oryginalne zestawy prezentowe składające się z najwyższej jakości unikatowych produktów, których próżno szukać w sklepach!W naszej ofercie znajdziecie limitowaną wersję zestawów relaksacyjnych dających wspaniały świąteczny nastrój, w skład których wchodzą ręcznie robione świece sojowe wykonane z ekologicznych w pełni hipoalergicznych i naturalnych produktów. W skład zestawów wchodzą również ręcznie robiona z sól lawendowa do kąpieli.

Wszystkie nasze zestawy zostały wykonane własnoręcznie przez osoby niepełnosprawne. Zestawy są zapakowane w piękne świąteczne boxy wypełnione cudnymi ozdobami. Jako prekursorzy w naszym województwie promujemy produkty odpowiedzialności społecznej. Dzięki włączeniu się przez Was do akcji i kupując produkty stworzone przez naszych podopiecznych – osoby niepełnosprawne, wspierasz organizację non profit, a jednocześnie dajesz pracę osobom niepełnosprawnym zagrożonym wykluczeniem społecznym. Budujesz przyszłość naszych dzieci i podopiecznych dając im szansę na lepsze jutro w społeczeństwie.

Masz wybór!!! Możesz kupić prezent z sieciówki dla swoich bliskich lub prezent wykonany przez osoby niepełnosprawne intelektualnie dając im szanse na pracę. Produkt w pełni polski.

Idea „Zakupów pro społecznych” : „Cel jego istnienia jest bardzo prosty. Z jednej strony daje on klientom szansę kupowania produktów i usług ekonomii społecznej, a tym samym dokonywania ważnych społecznych działań – takie prospołeczne zakupy pozwalają przy okazji codziennych wydatków podejmować decyzje na rzecz ludzi potrzebujących, walczących o swoją samodzielność życiową i zawodową. Konkurencyjność”